3rail Forum

Modelbesprekingen => Ombouwen Märklin H0 Modellen => Topic gestart door: baltus op zaterdag 13 december 2008, 14:43:47

Titel: digitaal ook met delta te gebruiken??
Bericht door: baltus op zaterdag 13 december 2008, 14:43:47
Hoi hoi

Ik ben van plan een nieuw treinstel te kopen (de koploper nr 37421).
Op dit moment rij ik nog met delta systeem, maar wil t.z.t wel over naar digitaal.
Dit treinstel is in digitale uitvoering, kan ik die dan ook met delta besturing gebruiken?

Baltus
Titel: Re: digitaal ook met delta te gebruiken??
Bericht door: conducteur op zaterdag 13 december 2008, 14:54:25
Delta werkt gewoon met digitaal. Met de beperking tot 4 (5) adressen. Als je de loc in de winkel laat programeren op een van die adressen ( 24,60,72,78). moet het werken. Jij kan dat met je delta niet doen, je zal het moeten laten doen.
Titel: Re: digitaal ook met delta te gebruiken??
Bericht door: baltus op dinsdag 16 december 2008, 19:42:51
oké, bedankt voor je reactie!
Titel: Re: digitaal ook met delta te gebruiken??
Bericht door: sn00zerman op dinsdag 16 december 2008, 20:27:11
Je kan ze eventueel zelf ook programmeren.

Je dient alleen een kabeltje te maken zodat je de delta controller op de RS232 poort van je PC kan hangen,
vervolgens opstarten in MsDos (met een bootdiskette of boot-usb-stick), en met MrDirect kan je dan aan de slag ;-)


groeten,
Kris
Titel: Re: digitaal ook met delta te gebruiken??
Bericht door: phil op dinsdag 06 januari 2009, 13:17:08
Snoozerman , heb even naar uw site gekeken, schitterend.
Is er ergens wat meer uitleg over dat progameren met mr direct en een zelfbouw kabeltje?
Mijn twee mobile stations hebben de geest gegeven, dus nu nog enkel een delta controler over en dan zou dit wel handig van pas komen.

mvg
Phil