3rail Forum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: Spoorman op maandag 01 december 2008, 22:33:11

Titel: Koploper, Intelliboxen en LocoNet
Bericht door: Spoorman op maandag 01 december 2008, 22:33:11
Spoorvrienden,

Op het Koploper forum loopt een actie voor een LocoNet interface, zie http://www.koploperforum.nl/

Gr, Ben.
Titel: Re: Koploper, IB en LocoNet
Bericht door: guyremgabdel op dinsdag 02 december 2008, 10:14:18
Efkens gekeken.  Betekent dit dat met deze interface koploper nu wel werkt op treinbanen bestuurd door loconet-toestellen zoals bvb de marklin 6021 uitgerust met de iris-set 64820 ?
Titel: Re: Koploper, IB en LocoNet
Bericht door: Sprinter op dinsdag 02 december 2008, 12:39:42
Ja, met de komende nieuwe versie van Koploper.
Titel: Re: Koploper, IB en LocoNet
Bericht door: guyremgabdel op woensdag 03 december 2008, 13:12:09
Nog een bijkomend vraagje: ik zie aan de ene kant de gekende RJ-aansluiting, maar wat is de andere kant (dus de kant pc): is dat usb (2 ?) of nog een oude seriele poort ?
Op de foto is dit niet heel duidelijk te zien.

Guy
Titel: Re: Koploper, IB en LocoNet
Bericht door: Spoorman op woensdag 03 december 2008, 13:43:14
RS-232 seriele poort.

Gr, Ben.
Titel: Re: Koploper, Intelliboxen en LocoNet
Bericht door: Spoorman op vrijdag 16 november 2012, 08:18:10
*schop*

Naar blijkt is er in Koploper geen mogelijkheid om functies boven F8 aan sturen bij gebruikmaking van een IB Basic of IBII.

http://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=4079

Praktisch betekent dat dus een beperking in functionaliteit bij de combinatie IB Basic/Koploper en IBII/Koploper. Met de oude IB is er geen beperking.

Gr, Ben.
Titel: Re: Koploper, Intelliboxen en LocoNet
Bericht door: Sprinter op zaterdag 17 november 2012, 15:21:57
Maar dat geldt niet alleen voor koploper ook met TrainController werken deze functies niet met de Basic Com IBII