3rail Forum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: roberttrein op donderdag 06 november 2008, 07:54:41

Titel: mr direct
Bericht door: roberttrein op donderdag 06 november 2008, 07:54:41
Ik wil met mr-direct gaan rijden,gewoon met een marklin delta als booster, maar als ik ook wissels er mee wil schakelen of detectie melding wat moet ik dan nog meer hebben dan alleen de decoder?
En hoe sluit ik dat aan?

Groet,Robert. 
Titel: Re: mr direct
Bericht door: Freak op donderdag 06 november 2008, 08:00:31
Naast de decoder en wisselaandrijving heb je verder niets nodig.
Je sluit de decoder aan op de uitgang van de (Delta als) booster en de wisselaandrijvingen op de decoder.
Voor bezetmelding heb je een schakeling nodig die op de parallele poort van de PC wordt aangesloten. Zo'n schakeling staat beschreven in de handleiding van MRdirect.

Mvg,
Peter
Titel: Re: mr direct
Bericht door: roberttrein op donderdag 06 november 2008, 08:05:07
Bedank heb je misschien een schemaatje?

Groet,Robert.
Titel: Re: mr direct
Bericht door: Freak op donderdag 06 november 2008, 08:41:45
Robert,

Dat staat allemaal in de handleiding van MRdirect.

Mvg,
Peter
Titel: Re: mr direct
Bericht door: roberttrein op donderdag 06 november 2008, 13:12:47
Ik kwam er net achter dat mr-rirect het niet gaat doen bij mij want ik hen een laptop met windows xp en een mac computer maar daar zij geen bestanden voor zoals mr-direct.
Maar toch bedankt.

Groet,Robert. 
Titel: Re: mr direct
Bericht door: Freak op donderdag 06 november 2008, 15:18:39
MRdirect werkt op een (oude) DOS computer. Deze computer wordt dan waar aangesloten op een PC waarop Koploper draait.

Mvg,
Peter
Titel: Re: mr direct
Bericht door: pahasoft op donderdag 06 november 2008, 22:04:35
Hoi Robert,

Is misschien DDW dan iets voor je?
http://home.snafu.de/mgrafe/ (http://home.snafu.de/mgrafe/)

Mvg,
Paul.
Titel: Re: mr direct
Bericht door: roberttrein op vrijdag 07 november 2008, 14:50:48
Daar zat ik ook al aan te denken maar mijn laptop heeft geen seiele port alleen usb.

Groet,Robert.
Titel: Re: mr direct
Bericht door: buckfast_beekeeper op vrijdag 07 november 2008, 18:54:58
Daar zat ik ook al aan te denken maar mijn laptop heeft geen seiele port alleen usb.

Groet,Robert.
Een USB => RS232 omzetter kan dan de oplossing bieden. Niet alles werkt er grandioos mee. Alles wat ik echter reeds heb geprobeerd doet het echter normaal.

Ik heb deze (http://www.conrad.be/goto.php?artikel=982412) reeds 2X in gebruik op 2 verschillende computers 1 met XP-pro en de ander met Vista. De enkele (http://www.conrad.be/goto.php?artikel=982417) is wel wat goedkoper.