3rail Forum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: sn00zerman op woensdag 15 oktober 2008, 12:49:11

Titel: MrDirect - nuttig om scherm & toetsenbord te voorzien ?
Bericht door: sn00zerman op woensdag 15 oktober 2008, 12:49:11
Hoi allemaal,


Ik ben volop bezig met het inrichten en aansluiten van m'n PC's en schermen.
Ik ga met koploper rijden, in combinatie met MrDirect.
Nu vroeg ik me af of het nuttig is om een scherm te voorzien voor MrDirect,
alsook een toetsenbord ?
Ik heb een baan die "gesplitst" is, een deel tegen een muur, en een ander deel, tegen een tegenoverliggende muur.
De PC's & schermen komen onder één deel van de baan.

Ik heb 5 schermen.
- 4 staan op een rij
- eentje hangt aan de muur.

Op die rij van 4 schermen zou ik kunnen kiezen uit 2 opties:
- 3 schermen aan de koploper PC, en 4de scherm om 4 camera's
  op weer te geven (dit scherm is dan in 4 gedeeld)
  zodoende zou ik m'n baanplan links, baanplan rechts, en schaduwstation,
  in koploper allemaal op een afzonderlijk scherm kunnen zetten.
- 2 schermen voor koploper, één scherm voor de 4 camera's,
  en 1 scherm voor MrDirect.
  Nu kan ik altijd ook MrDirect "live" zien, maar moet ik wel wat "proppen"
  om al m'n sporen in koploper over 2 schermen weer te geven.

Dat scherm aan de muur, zal "multifunctioneel" zijn, met volgende functies:
(er kan dus geschakeld worden tussen die functies)
- TV kijken
- 4 camera's zien
  (ik heb 4 minicamera's, die op een QUAD image processor hangen,
   die ik ook nog eens met servo's kan pannen en tilten)
- draadloze "traincam" zien
- grote stationsklok
- Er is nog één dedicated VGA aansluiting vrij, en nog één die ik kan delen.
  (delen wil dus zeggen, "aftappen" van één van die 4 bestaande schermen,
   "dedicated" wil zeggen dat die niet gedeeld kan worden)

Die 4 schermen zijn moeilijk zichtbaar vanop m'n 2de gedeelte van m'n baan,
maar dat ene scherm aan de muur, is goed zichtbaar vanop de 2 baandelen.
Welke info kan ik hier best op tonen ?
- MrDirect
- deel van koploper, waarop bevoorbeelde 2de baandeel op te zien is

Als ik MrDirect voorzie van een scherm, dient hier dan ook een toetsenbord
aan te hangen ? (PC kan opstarten zonder toetsenbord)
Zou ik dan een dedicated toetsenbord nemen, of zou ik één toetsenbord
nemen voor Koploper & MrDirect, en met een KVM switch wisselen ?


Heb hier eventueel nog 4x vrij recente Intel Centrino laptops liggen,
met 15" scherm, kan ik hier eventueel nog wat mee aanvangen ?
(kan er altijd wel kaders ofzo rond maken om ze "op te hangen",
en met VNC overnemen ofzo ?)

Aansluitingen enzo zijn geen probleem, (4-ports KVM, 4-ports video switch,
quad processor, schermen, toetsenborden, PC's, bedrading, netwerk,
en kennis om alles aan te sluiten heb ik allemaal in huis)

maar ik "zie" niet goed hoe ik alles zo optimaal mogelijk kan gebruiken.
Elk (goed) idee is dus van harte welkom ...


groeten,
Kris
Titel: Re: MrDirect - nuttig om scherm & toetsenbord te voorzien ?
Bericht door: chris op woensdag 15 oktober 2008, 14:28:13
Tip 1 : Gebruik eens wat minder schermen en computers....
Ik zie compleet het nut niet van alle extra schermen en gadgets, dus ik snap dat je het niet meer 'ziet'

De complete baan te RailzMiniworld gebruikt bijna hetzelfde, en die baan is denk ik iets groter dan bij je thuis.  8)
Titel: Re: MrDirect - nuttig om scherm & toetsenbord te voorzien ?
Bericht door: Dirk op woensdag 15 oktober 2008, 16:19:36
Kris,

Ik kan er wel inkomen dat je een hele batterij schermen en computer aan je baan koppelt...Ik doe hetzelfde...
Maar hoe los jij het op om baanplan links op een scherm te zetten en baanplan rechts op een ander? Bij mijn weten ondersteunt koploper toch geen meerdere monitoren?
Ik heb 2 schermen voor koploper, maar ik kan allen de desktop uitbreiden naar het 2e scherm en dan kan ik op 1 scherm wel mijn baanplan en op het andere scherm de loks zetten, maar 2 baanplannen???
Of heb jij de netwerkversie van koploper draaien?

Dirk
Titel: Re: MrDirect - nuttig om scherm & toetsenbord te voorzien ?
Bericht door: Spoorman op woensdag 15 oktober 2008, 17:05:40

Ik ben volop bezig met het inrichten en aansluiten van m'n PC's en schermen.

Ik heb 5 schermen.
- 4 staan op een rij
- eentje hangt aan de muur.

Heb hier eventueel nog 4x vrij recente Intel Centrino laptops liggen,
met 15" scherm, kan ik hier eventueel nog wat mee aanvangen ?

Aansluitingen enzo zijn geen probleem, (4-ports KVM, 4-ports video switch,
quad processor, schermen, toetsenborden, PC's, bedrading, netwerk,
en kennis om alles aan te sluiten heb ik allemaal in huis)

Elk (goed) idee is dus van harte welkom ...

Ik zou de treinen opdoeken en nog wat schermen erbij kopen :?

Gr, Ben.
Titel: Re: MrDirect - nuttig om scherm & toetsenbord te voorzien ?
Bericht door: sn00zerman op woensdag 15 oktober 2008, 21:31:02
@spoorman,

Nog schermen bijkopen ? dan wordt mijn vrouw gek ;-)
Aan onze gewone werk-PC's, staan ook al 10 TFT's op een rij.
(4 aan mijn PC, 4 aan de hare, en 2 aan onze reserve-PC)
Wij doen ook videobewerking en 3D animaties, dus die 4 schermen zijn echt geen "gadgets" of overbodige luxe.

@Dirk,

Ik heb geen netwerkversie van koploper, de truuk zit hem erin om koploper NIET "fullscreen" te draaien, en
vervolgens koploper "uit te rekken" door aan de "zijkant" te trekken, zodat die over 2 schermen staat.
Vervolgens kan je je baanoverzicht ook op dezelfde manier binnen het koploper hoofdscherm "uittrekken".
Wel dien je dus alles te tekenen op één tabblad. (je kan over die 2 schermen makkelijk een stuk baan op
het ene scherm, en een ander stuk baan op het andere scherm tekenen ;-)

@iedereen,

Ik ben me er van bewust dat sommige al die schermen als "overdreven" zien, maar wacht maar af tot
er een stuk van m'n baan klaar is, en de eerste foto's verschijnen. Waarschijnlijk wordt dan wel het één
en ander duidelijk ...


groeten,
Kris
Titel: Re: MrDirect - nuttig om scherm & toetsenbord te voorzien ?
Bericht door: KNed op donderdag 16 oktober 2008, 10:07:46
Wij doen ook videobewerking en 3D animaties, dus die 4 schermen zijn echt geen "gadgets" of overbodige luxe.

Lijkt me toch redelijk luxe! 10 monitoren naast elkaar. Dat is echt niet gemiddeld!!

Koen
Titel: Re: MrDirect - nuttig om scherm & toetsenbord te voorzien ?
Bericht door: sn00zerman op donderdag 16 oktober 2008, 10:51:14
Wij doen ook videobewerking en 3D animaties, dus die 4 schermen zijn echt geen "gadgets" of overbodige luxe.

Lijkt me toch redelijk luxe! 10 monitoren naast elkaar. Dat is echt niet gemiddeld!!

Koen


Ooit al eens in een montagestudio geweest ? ;-)

Desalnietemin, we wijken wat af van de topic hé ;-)

Ondertussen ben ik er redelijk uit, hoe ik alles wil doen:
- koploper over 3 schermen:
* op één scherm, m'n schaduwstation en de rest van de bediening.
   (loc-tabellen, zelfgeschreven "controls" om de servo's van m'n 4 camera's
    aan te sturen enz ...)
- op één scherm, MrDirect / "andere bronnen":
* hier komt een KVM tussen. Als de KVM MrDirect op dat scherm weergeeft,
   zal het toetsenbord van de Koploper PC "omgeleid" worden naar de MrDirect PC.
   Als die KVM switch "in de andere positie" staat, zit het toetsenbord terug aan
   de koploper PC, en kan er op dat 4de scherm "andere bronnen" getoond worden.
   (de 4 beveiligingscamera's / TV / de wireless traincam, hiervoor is een
    videoswitch aanwezig)
- op het 5de scherm tenslotte, dat aan de muur hangt, kan ik:
* m'n 2de deel van de baan weergeven (cloon van het 3de scherm van de
   koploper PC)
* een grote fullscreen stationsklok weergeven
   (die draait op de 4de VGA uitgang van de koploper PC, maar op de koploper
    PC zelf kan je die dus niet zien)
* De 4 beveiligingscamera's / TV / wireless traincam weergeven.
   Die videoswitch is een dual matrix, dus kan ik, onafhankelijk van het 4de scherm
   onder de baan, toch ook kiezen uit de nodige video-bronnen.




groeten,
Kris
Titel: Re: MrDirect - nuttig om scherm & toetsenbord te voorzien ?
Bericht door: Dirk op donderdag 16 oktober 2008, 11:30:19


@Dirk,

Ik heb geen netwerkversie van koploper, de truuk zit hem erin om koploper NIET "fullscreen" te draaien, en
vervolgens koploper "uit te rekken" door aan de "zijkant" te trekken, zodat die over 2 schermen staat.
Vervolgens kan je je baanoverzicht ook op dezelfde manier binnen het koploper hoofdscherm "uittrekken".
Wel dien je dus alles te tekenen op één tabblad. (je kan over die 2 schermen makkelijk een stuk baan op
het ene scherm, en een ander stuk baan op het andere scherm tekenen ;-)



Ja zo doe ik het ook, alleen verdeel ik de schermen dan anders, in scherm 1 de loks en scherm 2 het baanplan.. Dus identiek, maar met een andere onderverdeling. Ik heb dan ook maar 2 schermen.

Dirk
Titel: Re: MrDirect - nuttig om scherm & toetsenbord te voorzien ?
Bericht door: KNed op donderdag 16 oktober 2008, 15:12:54
* een grote fullscreen stationsklok weergeven
   (die draait op de 4de VGA uitgang van de koploper PC, maar op de koploper
    PC zelf kan je die dus niet zien)

Dan kan je net zo goed een klok kopen en die ernaast hangen....

Koen
Titel: Re: MrDirect - nuttig om scherm & toetsenbord te voorzien ?
Bericht door: sn00zerman op donderdag 16 oktober 2008, 17:58:14
;-)

't hangt al vol genoeg (met schermen) ... hihi ...


groeten,
Kris
Titel: Re: MrDirect - nuttig om scherm & toetsenbord te voorzien ?
Bericht door: wimhelsen op vrijdag 17 oktober 2008, 14:32:11
hoi kris,

moet een geweldig zicht zijn, om alles op de monitoren te zien. Je bent goed op weg om er een echte blokpost van te maken.

ik kijk al uit naar de foto's.

modelspoorse groeten
Wim
Titel: Re: MrDirect - nuttig om scherm & toetsenbord te voorzien ?
Bericht door: Huib op vrijdag 17 oktober 2008, 19:36:47
Hallo allemaal,het heeft wel wat al die schermen.Maar ik kijk toch liever naar mijn treinen... :)

groetjes Huib